Årets bibliotek 2020

Vi som har förmånen att ha världens bästa yrke kan vara extra stolta då vi alla har fått utmärkelsen Årets bibliotek!

Tack alla bibliotekarier!

”Gemensamt för alla som tidigare fått utmärkelsen Årets bibliotek är att juryn under sina biblioteksbesök har sett en initiativrikedom utöver det vanliga. I år har vi på grund av pandemin inte kunnat göra några sådana besök – och ändå har vi fått se en sällan skådad kreativitet och framåtanda hos biblioteken.

Med ofta knappa medel och egen oro för smitta har landets bibliotekarier i möjligaste mån sett till att hålla biblioteken öppna, växlat upp sina digitala aktiviteter och levererat böcker till de som på grund av smittorisken inte kunnat hämta dem själva. Bibliotekens betydelse blir extra uppenbar i kristider och bibliotekarierna har visat en enorm vilja att sprida kultur och information. Tillsammans har de har bevisat att ett bibliotek, det är så mycket mer än en fysisk plats.

Vi vill hylla denna insats och tilldelar därför Årets bibliotek 2020 till Sveriges alla bibliotekarier. Stort tack för ert arbete med att på ett fantastiskt sätt inspirera till lärande, läslust och kreativitet!”

Läs mer om utmärkelsen på DIK:s hemsida.