Fria bilder

Redigeringsmöjligheter i Wylio.com

Alla som arbetar i skolans värld stöter ständigt på problematiken kring vilka bilder eleverna får använda i skolarbeten. De flesta googlar lite sporadiskt fram passande bilder, ofta utan att kolla upphovsrätten. Lite mer avancerade sökare väljer avancerat sökalternativ där bilder som är skyddade kan filtreras bort.

Sökmotorn Wylio förenklar sökprocessen, eftersom alla bilder du får upp redan är fria att använda! Bilderna hämtas från Flickr, där miljontals bilder är licensierade under creative commons.

Det fiffiga är egentligen inte sökfunktionen som sådan utan sättet du kan kan redigera bildera på, direkt i sökmotorn. Du kan direkt ändra storlek, sidorientering m.m. utan att först behöva ladda hem bilden. När du valt de intställningar du önskar får du en html-kod som du klistrar in i blogginlägget eller din hemsida. Funtionen är särskilt anpassad för bloggar, men minst lika användbart för andra syften.